slapp Torsdag, haha
DATUM: 2013-10-31 | TID: 14:59:21 | KATEGORI: Allmänt

Slapp-torsdaag! Skulle försöka ta tag i läxor idag, skulle skriva en terminsplanering för ridlektioner... kollade på papperna och la tillbaka dem å började städa och packa i stället.
Fått reda på ett besked jag länge gumlat på, vilket inte var så positivt för mig. Blir att svälja klumpen och bara gå vidare och dölja känslorna man bär på. Mycket roligare att låtsas som att det inte är något och fortsätta vara glad, eller vad säger ni :-)
 
Åker ju på praktik på Söndag och kommer troligen inte ha någon tillgång till internet på datorn, kanske på mobilen. Vet inte riktigt hur det ser ut än, i vilket fall så kommer jag inte uppdatera hur det än blir, slänger möjligtvis in något inlägg om att jag lever;-) Nej, men vet inte riktigt hur det blir faktiskt- det visar sig!
 
Den här veckan kändes verkligen som att den aldrig skulle ta slut men nu är det redan Torsdag så får hoppas veckorna skjuter iväg- för jag vill till Wången! Är som att man inte har något liv när man sitter hemma och inte gör något i stället för att bara gå ned till stallet och jobba lite eller mysa med hästarna när man vill, om inte annat så har man alltid någon å hitta på saker med. Ser så framemot att träna Máni och speciellt inför vårat program, gick ju så bra dagen innan jag åkte när han visade upp både vinka och buga, bra tecken:-)
 
 
 

lillasyster ♥
DATUM: 2013-10-30 | TID: 18:16:56 | KATEGORI: Allmänt

 
 
 
 
 

3 bilder från idag
DATUM: 2013-10-30 | TID: 18:03:08 | KATEGORI: Allmänt

 

Systrar<3
DATUM: 2013-10-30 | TID: 17:11:24 | KATEGORI: Allmänt

godkväller, fortfarande inte vant mig vid att det blir mörkt så tidigt ute och fortfarande inte vänjt mig vid klockan... 
 
Tog lunch på kina idag med storasyster och sedan lite kvalitetstid med lillasyster på em. Helt okej dag må jag säga:-) Jag och Fia har fotat lite men började regna lite smått och vart väldigt kallt så vart inte så mycket. Resten utav dagen ska jag bara ta det chill och slappa, man lär ju passa på nu när man är hemma.
 
 

Kingsland kavajen
DATUM: 2013-10-29 | TID: 20:27:36 | KATEGORI: Allmänt

Precis vart och hämtat min kavaj- DEN SATT PERFEKT. Behöver få bort min mage lite bara, haha skämt å sido...
Tack mamma och pappa, ni är guldvärda<3 #kingsland 
 

Du sa att det var försent, jag sa nej.
DATUM: 2013-10-29 | TID: 16:55:54 | KATEGORI: Allmänt

 

Hurtiga människor:-)
DATUM: 2013-10-29 | TID: 15:43:00 | KATEGORI: Allmänt

Vart med min allra bästa vän ut till stallet, var nog det jag behövde efter allt trist här hemma. Vi var så hurtiga och gjorde fint i stall å sadelkammare, jobbade på och gjorde lite nytta samt fick in lite "skitsnack" på de. Vi red ut med fart å fläkt, jag på vickis häst Seigur och Nellie på Ganti.. riktigt riktigt roligt var det:-) Efter de tog vi en tur på Blesi som är 26 år, helt fantastiskt hur gamla hästarna kan bli och fortfarande i "ungt skick" ;-) Det gäller ju att hänga med, skämt å sido. Vi hade tur med vädret också för regnet öste ned när vi var klara.
 
Resten utav den här dagen ska jag bara slappa, kanske baka något gott, lyssna på regnet och slappa. Har fortfarande inte vant mig vid klockan än!
 
Gullig bild på gullig häst idag<3
 

vilket borrande *morr*
DATUM: 2013-10-29 | TID: 09:24:27 | KATEGORI: Allmänt

Vaknade tidigt idag, våran källare har "exploderat" så dem har borrat hela morgonen. Ingen höjdare tyckte jag och Maja.... vi ville helst sova så länge som möjligt. Nu blir det dax att klä på sig så ska man ut till stallet med bästavän:-)
 
 

"Det ger livslånga sår"
DATUM: 2013-10-28 | TID: 20:58:40 | KATEGORI: Allmänt

 
Såg ett program idag där en pappas son som har ett handikapp blev mobbad, men inte utav elever- utan hans lärare och assistenter.
 
Det var hjärtskärande att kolla på programet, höra inspelningarna av det som den här eleven fick gå igenom. Platsen där han ska kunna känna sig säker, få kunskap som alla andra och där han faktiskt ska få hjälp till en bra start i livet och utbildning... var där han som minst trivdes. Pappan lät skolmyndigheterna höra på inspelningarna men läraren/lärarna fick INTE sparken utan fick fortsätta sitt jobb som vanligt. Eleven frågade sin lärare en dag "kommer jag få träffa pappa efter att jag varit hos mamma", till svars fick han "nej" och ett hånskratt. Då hans föräldrar var skilda och läraren visste att han alltid ska till sin pappa efteråt då dem hade delad vårdnad. Eleven vart ledsen och började gråta då två lärare stod och skratta återigen och sa "håll tyst med dig, sluta böla", detta till ett barn som inte förstår vad som händer och har svårt att koppla ihop vissa ting pågrund utav den sjukdom han får bära på.
 
Vart är världen påväg om inte ens vuxna kan ta vara på det som en gång kallades respekt, rättvisa och behandla varandra lika?
 
Det här med mobbning är fan inte okej, det är inget som bara läker utan det ger livslånga sår! Mobbning är rena rama sveket från samhället, vi är lätta att köra över, oavsett om vi är barn eller vuxna- Varför är det så? 
 
Man undrar " Vad är det för fel på mig?", "varför är inte jag som alla andra?" och det är kanske där det sitter. Folk som vågar vara sig själva råkar ut för detta, vi som vågar stå för det vi tycker råkar ut för detta vilket medför att vi trycks ned och ska vara PRECIS som alla andra. Vad man än gör idag är det fel och man blir utpekad. Men där ska ni veta att jag själv vill INTE vara som alla andra, det har jag under flera år jobbat med att våga tycka och vara. 
 
Det är lätt som förälder, vuxen eller kompis att säga "ignorera dem", "dem förtjänar inte din energi" och ibland kan det också vara att folk säger "slå tillbaka" vilket man ibland faktiskt kan reagera då man tydligen själv blir den onda och inte den som blir utsatt- för det är ju så det är i dagens samhälle där man inte får försvara sig. Man kan ignorera men HUR MYCKET ska man få tåla, ska dem bara få mata på dig, mata på en massa skit och ta ned dig? Hur mycket orkar vi? Men när vi är vuxna, vem är det som ska säga åt dem då för där finns det ingen som kan säga att du ska slå tillbaka när man ska agera vuxet. Det viktiga att veta att ni vuxna är oftast dem yngres förebild, ni kan spela stor roll till hur ett barn beter sig och även hur människor i eran omgivning beter sig.
 
En sak kan vi alla hålla med om att alla skall kunna känna sig trygga och här sitter en 17 årig gymnasieelev och skriver ut detta i hopp om att även vuxna skall kunna ta till sig detta. Mobbnings skillnad mellan barn och vuxna, vilken nivå ligger den på? Det är mycket frågor som jag själv vill få svar på men det tar aldrig slut.
 
Kommentarer från Aftonbladet, markerade med Anonym: 
"Att som vuxen skulla på saker som hänt under ens uppväxt är bara lamt. Som vuxen är det ens ansvar att ta tag I sina problem."- anonym Aftonbladet
 
" Vänta inte på politiker, lärare eller andra auktoriteter. Ta saken i egna händer. Bättre att få stryk en gång än att få psykologiska sår som aldrig läker!"- anonym Aftonbladet
 
"Låtsas inte om det/träna på att 
ignorera om det är blickar, snack på avstånd osv. Däremot går någon för 
långt, rakt på med ord eller våld/handling då tar du all energin och ger
tillbaka,. Slå med ord, ev slå fysiskt om mobbarna gör det. Du är 
vinnaren oavsett om du får stryk, du slår ur underläge du har 
sympatierna. Du vinner i längden. Dessutom står du upp för fler än bara 
dig själv om du står upp för dig själv."- anonym Aftonbladet
 
Min mamma jobbar med elever som går i en speciell klass som har något sorts handikapp/sjukdom, det kan vara allt ifrån koncentrationsproblem, agressationsproblem, dem sitter i rullstol eller helt enkelt har en sjukdom som dem alltid får gå och bära på. Där har jag fått mer inblick om dessa barn/ungdomar och insett att det fakiskt är dem som är dem gladaste på hela skolan som om deras tankar gick rätt in i mig. Dem är glada för det dem har och sprider sån glädje till omgivningen och lärarna. Så varför ska deras lärare ta detta ifrån dem? Om en lärare skulle behandla en elev på detta vis som jag fick se i programmet borde den defenetivt utan ens fundering få sparken. Om man inte vet vad ordet jämnställdhet är och kan leva efter detta, för jag mena tänk vad eleverna faktiskt får gå igenom? Nej, det är som en fet jävla smäll!
 
Många har redan gett upp och tänker att det inte går att göra något åt mobbning, det kommer alltid finnas där. Men om vi bara blir flera som kämpar emot detta och skapar ett bättre samhälle så kommer det minska mer.. när mina föräldrar var unga så var mobbningen mycket mycket mer på topp och har bevisats minskat drastiskt under varje generation. Vi är den nya generationen till att göra den nästkommande generationen stolta över att bekämpa detta. Ju längre det går och ju fler som står upp för det, dessto längre kommer vi komma! Det kanske aldrig kommer försvinna, men det kan ALLTID bli så mycket bättre.
 
Kommentarer från Aftonbladet,
"Tror aldrig det funkar att bekämpa hat med hat. Nu tycker jag att mobbning är en hemsk grej som ingen människa borde utsättas för. Och den som blivit mobbad ska utan tvekan få fullt stöd och hjälp. Men man för att motverka fortsatt mobbning tror jag även att man måste se över hur mobbaren har det, hur denne mår psykiskt. Inte kalla dom massa saker. Vad är det som gör att en människa mår bra av att göra en annan människa illa?"- Katta
 
"Det gäller att splittra mobben, en mobbare fungerar inte utan sitt hov, sin trogna klack som ger övertaget mot den mobbade som saknar hov. Bryt de mobbande grupperingarna så snart som de uppstår. Och låt den mobbade personen gå kvar i klassen. Det är inte offret som skall straffas!" - Lennart
 
"Människor reagerar olika på våld och psykisk terror. Vissa får hela livet förstört, vissa repar sig ganska snabbt, många lider ganska mycket men återhämtar sig långsamt med tiden om de är lyckligt lottade nog att få leva ett bra liv som vuxna. Jag kan tänka att skillnaden bland annat beror på vilket stöd man råkade ha utanför miljön som man blev mobbad i och om man hade jämnåriga kompisar och kamrater på annat håll eller om man inte hade det." - Rasmus
 
Alla kommentarer från anonym och dem som inte har anonym är värt att kolla på, hur vuxna tänker. Håller ni med när jag säger att alla kan inte hålla med varandra. Alla reagerar olika och det går inte att ändra på, för vad skulle då göra oss mänskliga? Jag vill höra era erfarenheter, tankar och funderingar kring detta, för jag själv blir helt hjärtskärande när man själv gått igenom något som man kan relatera till. 
 
Lånad bild:
 
 
 

what would life be like
DATUM: 2013-10-28 | TID: 16:59:51 | KATEGORI: Allmänt

Haft en väldigt bra em med min fina syster, vi tog en promenad till nya Pickaboo bara för att få lite frisk luft, snacka lite skit å bara umgås. Var länge sen vi skrattade så mycket som idag. Ju äldre vi blir dessto mer kan man umgås haha, hon är redan vuxen och jag är påväg dit så allt bråkandes genom åren är som "bortblåst"... vart tar åren vägen? Konstigt nog känns det mycket bättre även om vi alltid kommer skoja med varandra. Det är precis som det ska vara liksom. Åren går så himla fort!
 
"What would life be if we had no courage to attempt anything?"
 
 

Saknar Máni redan:-)
DATUM: 2013-10-28 | TID: 11:07:54 | KATEGORI: Allmänt

Godmorgon. Fixat mig, musiken på... nu ska man planera lite inför idag och troligen jobba med lite design och koda. Så roligt:-) Lite uppdatering från Wången- Nathalie och Máni så går allt bra och dem red igår första gången (andra gången helt och hållet) vilket gick bra.. han är tydligen jätte snäll vilket inte kom som en chock direkt haha!
 
Saknar Máni redan men känns så underbart att han är i trygga händer och får massa ompyssling, nu är det "bara" ca en månad kvar tills jag får pussa hans mysiga mule igen. Längtar till träningen och speciellt inför markträningen då det gick så bra sist när han satt både vinka och buga, ska bli spännande att se vad mer jag kan ta fram under den tiden jag har honom för han är verkligen jätte lättlärd och villig att arbeta/lära si nya saker. Verkligen rolig häst att bara vara omkring! Han har så mycket kvar att visa upp, ge och utveckla så det är roligt tycker jag :-) 
 
 

Söndags mys:-)
DATUM: 2013-10-27 | TID: 23:03:02 | KATEGORI: Allmänt

Inte helt fel med nachos, kex å ost samt filmmys med familjen såhär på kvällen! 



Sovmorgon- mycket göjj!
DATUM: 2013-10-27 | TID: 17:47:42 | KATEGORI: Allmänt

Godkväller! Helt sjukt vad jag har sovit under mina två första sovmorgnar på över 2 månader.. sov till halv 12 imorse. Konstigt nog känns det bara jobbigt för man känner sig så lat när man startar dagen så sent, vid det laget har jag gjort klart både stall och ridit klart hästar. Men måste nog säga att det gjorde gott att sova ut lite! 
 
Har under em hälsat på släkten med mamma, vart på lite fika och sen handlat lite. Så har inte hänt så mycket mer än så. Man kan väl säga att jag tagit lite semester efter mycket jobb med hästarna, så har lite "häst ledigt".. men ska väl åka och rida här nån dag framöver, vet bara inte när:-) 
 
Ikväll blir det som vanligt myskväll med familjen... så nu ska jag fortsätta slappa framför datorn!
Föressten, denna klocka från Axcent fick jag i sen födelsedagspressent utav faster och Zidde, superfin och jätte tack!
 
 

Långpromenad, härligt!
DATUM: 2013-10-26 | TID: 12:53:54 | KATEGORI: Allmänt

Att vakna upp i sin egna säng med sin älskade staffe till vakthund var nog det bästa med att komma hem. Precis kommit in efter en långpromenad med hunden, var så skönt att bara promenera och tänka.... första låna promenaden efter att ha vart skadad i snart 11 veckor, gått på kryckor och en massa sjukhusbesök, svullen fotsknöl men det känns som vi kan börja starta träningen nu. 
 
Går ju inte att vara utan träning när ens familj är värsta träningsnarkomaner haha. Förra året skrev jag ju massa träningstips och var så himla hurtig men sen gick det liksom gick det utför när jag slutade blogga och vart skadad. Men vi börjar om från ruta 1 och ska försöka stärka up foten nu:-)
 
 

IM HOOOOME<3
DATUM: 2013-10-25 | TID: 20:24:35 | KATEGORI: Allmänt

Vid halv 11 åkte vi med hästbussen till Sandviken, liftade med Maja dit, sedan tog jag tåget till Fagersta där bästavän och vickis hämtade mig. Har saknat en Nellies kram så mycket<3 fick skjuts hem där ingen förutom pappa (som är på SMÖF) visste om att jag skulle komma hem så Nellies knackade på dörren då mina systrar öppnar "hej, är Elin där?" Dem kollar konstigt på henne då hon borde veta att jag är i Jämtland när hon är min närmsta vän och säger "öh nej...?". Då hoppar jag fram och säger "jo det är jag!!". 

Blir värsta kramkalaset fortfarande i chock och mamma kommer springande. Haha vilken entré vi gjorde Nellie!! Pussat ihjäl mina hundar och installerat mig. Tyvärr så har mamma hyrt ut mitt rum imorgon haha, fast den människan får bo på Soffis rum- imorgon ska jag sova LÄNGE! Suprise suprise, Elin is home:-)





Tagga-Ladda- upp upp å iväg!!
DATUM: 2013-10-25 | TID: 10:09:17 | KATEGORI: Allmänt

Kommer inte uppdatera mig något under dagen för är på "uppdrag hemligt" hela dagen och kvällen- SÅ SPÄNNANDE så man nästan börjar grina. Fixat mig hela morgonen och ska snart ned och pussa på Máni. NU KÖÖÖR VI!!!
 

Taggad på livet x2!!
DATUM: 2013-10-24 | TID: 15:04:07 | KATEGORI: Allmänt

Älskar den här rubriken med taggad på livet, och såklart måste vi lägga till några utropstecken som vanligt!! Slutade strax efter 2 idag i stället för 4 vilket var chill för då hinner jag med att göra allt jag ska göra idag, storstäda och en massa. Middag vid 4 och efter de ska Nathalie få prova skritta och trava på Máni, sen tar jag över och rider ett pass på han. Hon går trav så han får bli riden som tvågångare i en vecka innan Sanna kör träningsschemat på han, viktigt att han hålls igång så han inte står i en vecka och sen pang på... inte bra. Ska pussa och pyssla en massa på Máni idag och imorgon bitti<3
 
Musiken dunkar på och jag känner för att hoppa omkring och ja... bara taggad på livet som sagt! Denna vecka lyckades jag komma undan 2 prov om ni vill veta nått intressant.... 2 prov av 3- mycket bra jobbat;-) Man bara blinkar och snyftar så slipper man dem för resten utav livet, väldigt intressant!
 
Ikväll blir det att kolla klart ppå starstruck med tjejerna, haha känner bara hur nördig man är...
 

Nördar till Starstruck med gänget!
DATUM: 2013-10-23 | TID: 22:45:11 | KATEGORI: Allmänt

Avslutar denna fantastiska dag med filmkväll med gänget innan alla åker på lov, kommer bli väldigt tomt och konstigt att vara ifrån varandra i närmare 5 veckor på ett eller annat sätt. Märks att folk vill ha lov, dem senaste dagarna har jag vart helt sjukt glad och studsat omkring överallt även om jag vart grymt stressad. 
 
Så vi kör på Starstruck, haha vilka nördar. Vi kör på "kolla på snygg kille i film-metoden" hahaha!!

Bästa killen!
DATUM: 2013-10-23 | TID: 20:08:06 | KATEGORI: Allmänt

ojojoj, vilken häst- Máni från Stora Hals! Under em hade vi ridhuset och jag skulle visa Sanna vad hon ska träna på när jag är på prakiten då vi ska ha frihetsdressyr/trickträning på julshowen jag och Máni, så då ska hon få hålla hans minne färskt. 
Visade hur hon skulle göra och det vi tränat på, sen sa jag ungefär "vinka går sådär, tränat det lite men vet inte om jag ska ha med det... går lite trögt men kan visa hur man kan göra"... efter att ha visat två olika metoder så bara fortsätter jag på som vanligt och ger han mycket beröm, helt plötsligt bara kom ett STORT och korrekt lyft bara sådär. Tittade på Sanna och nästan skrek rätt ut "SÅG DU DET DÄR". Haha och rätt som det var så satt det där! Helt otroligt vad våra hästar här i världen är smarta, tror verkligen att Máni tycker det här är kul för han visar sånt intresse och gillar ju att busa runt:-)
 
Han bugade också idag, har tränat på det en gång innan bara för att se hur han reagerar och då har han kommit till att söka sig nedåt men aldrig riktigt slutfört bugan. Med andra ord inte kommit ned helt, men idag så satt den också:-) Nu ska vi bara fortsätta så och så lägger jag på ett kommando när jag kommer tillbaka. Cirkushästen!
 
När jag kommer tillbaka så ska det bli mycket träning inför julshowen, ska lägga upp ett program också- kommer bli jätte roligt som varje år så bäst ni kommer. Precis kommit ur dushen så kanske ska fixa klart mig, ta och tvätta mina hundra kläder och fortsätta med det jag håller på med. 
 
Film och bilder från idag, som sagt jag är riktigt glad och stolt över Máni. Han är en riktig klippa<3 Sanna, du kommer lära dig så mycket... jag tror på dig:-)
 
 
 
 

Uppe tidigare än tuppen
DATUM: 2013-10-23 | TID: 07:43:01 | KATEGORI: Allmänt

Godmorgon! Idag gick jag upp och fodrade privathästarna klockan 6, vi brukar dela upp dagarna men har i flera dagar nu tänkt att jag måste upp tidigt så jag känner mig redo inför dagen- ju tidigare man går upp dessto klarare kan man bli, men både kroppen, själen och allt som ska göras och båda hästarna var ju faktiskt riktigt mysiga imorse!
 
Idag ska jag hålla i frihetsdressyr/trickträning med Máni, i ridhuset visa Sanna vad hon ska träna på när jag är på praktik samt att andra inblandade och icke inblandade ska kolla inför julshowen lite vad det är och hur det går till, dem som är intresserade och så...då jag är ansvarig för den delen mwihihi- så himla roligt! Så idag ska Máni få gå genom ring och hoppa lite, ska prova backa genom L bommar och lite trick samt inkallning, kommer bli sååå kul och han är ju faktiskt riktigt öppen för att prova nya saker:-)
 
Bild- Jag & Máni, en häst som verkligen fått tagit plats hos mig, så glad och charmig häst som förtjänar allt det bästa<3
 
 

AJ
DATUM: 2013-10-22 | TID: 14:07:26 | KATEGORI: Allmänt

hejåhå- har lärt mig en sak idag.... att när man är stressad och har så mycket i bagaget att det nästan tippar över så ska man bara släppa allt för stunden å ta en sak i taget. Såg så mycket fram emot att få rida för Sara idag, men när jag och Felicia skulle luncha så blev jag sparkad i ryggen och hamna mellan två hästar när dem flög på varandra så fick hela andra hästen på mig och for i leran... visste inte om jag skulle skratta eller gråta så jag gjorde både och, som tur var kunde Felicia skratta med mig för måste ha sett något helt sjukt ut när jag flög. Och för er som undrar så var det inte Máni eller hagkompisen som gjorde nått... han är för snäll för det min lilla pärla<3
 
Fick alltså inte rida idag utan dem tyckte jag skulle vila så nu kyler jag ryggen en gång i timmen...jag som skulle hinna rida 3 hästar idag:-( Nathalie ska provrida Máni då hon ska ha hand om honom veckan innan Sanna tar över. Det känns så himla bra när man har vänner som verkligen vill hjälpa till även om jag har svårt att lämna ansvar på andra. Tänker väldigt mycket att jag har ju tjatat så länge om häst och nu när jag har en här så vill jag sköta allt själv men dem flesta är nog ganska förstående haha...
 
Det enda jag ska fokusera på i em är att plugga efter jag gjort klart allt i stallet. Det är nog helt enkelt meningen att jag ska åka härifrån ett tag, bara ta det lugnt!
 

Dags att få ihop allt- kötta Elin KÖTTA!
DATUM: 2013-10-21 | TID: 11:41:22 | KATEGORI: Allmänt

Blev ett litet stressinlägg imorse, trodde jag skulle landa på fötterna när jag kom till skolan imorse men istället har jag studsat omkring ända sen dess och gör det fortfarande. Har så mycket jag måste göra den här veckan innan jag åker "to a secret place" på Fredag så det är HELT SJUKT!
 
Måndag:
-Rida Máni och Littla i ridhuset
-Handla
- Plugga till 3 prov (matte, idrott och historia)
- Ringa praktikplats och göra klart alla papper
 
Slutar skolan klockan 4, har två timmar på mig i stallet för klockan 6 ska jag handla. Är hemma igen klockan 7 och därefter blir det fortsatt full rulle. 
 
Den här veckan håller jag på att planera för att få ihop allt, tvätta, ringa om praktikplats, biljett, handla, Nathalie ska provrida Máni (hon ska ha han en vecka) samt att Sanna ska prova han från marken med lite trick och så (hon ska ha honom i 3 veckor), ska fixa klart Máni och Littlas saker- städa osv, lämna lappar hit å dit. Plugga till 3 prov, städa, fixa Mánis skor och brodd. Gick ju av min jour men går tydligen på en ny jour i privatstallet så det låter göj... ska packa och fixa ledighet och allt vad det nu är. KAN ni FÖRSTÅ att jag är STRESSAD?:-)) Nervös inför allt och hoppar omkring som en struts. SJUKT!
 
Sen tar det ju ett bra tag på kvällarna att pyssla om Máni och Littla, hehe och ja... det brukar ju ta mycket längre tid än vad jag hoppas på att det gör. Tar typ hundra år innan jag är klar med att säga godnatt och pussat ihjäl Máni om kvällarna;-)
 
Ni får önska mig lycka till så meddelar jag om jag gått in i väggen innan jag somnar... får göra som min vän Felicia sa "tänk att du har många timmar på nätterna så hinner du med allt".
 
Nu ska jag ta en powernap innan jag ska ner till skolan igen xoxo
 
 

snabbt inlägg
DATUM: 2013-10-21 | TID: 08:20:14 | KATEGORI: Allmänt

Godmorgon! Stressig morgon, jour i Active Stable och hinna fixa Littla och Máni. Börjar om 10 minuter så får bli ett snabbt inlägg innan jag springer ned till skolan. 
 
Förra veckan vart en ganska lugn vecka för Máni då jag var sjuk, men Littla motionerades. Igår så red jag och PV i ridhuset på hästarna.... men från och med idag ska jag sätta igång lilla Máni ordentligt innan jag åker!
 
haha två favoriter<3
 

Kingsland kavaj påväg hem!
DATUM: 2013-10-19 | TID: 10:53:36 | KATEGORI: Allmänt

Åh bästa föräldrar, igår köpte jag min födelsepressent jag skulle få utav mina föräldrar- vart lite oväntat en Kingsland kavaj, supersnygg!! Älskar er så sjukt, tack så mycket!!<3
 

På bättringsväg- SOL & GLAD!
DATUM: 2013-10-19 | TID: 10:45:42 | KATEGORI: Allmänt

På bättringsvägen, så himla skönt och känner mig frisk å kry (snart i alla fall). Är ju HELT UNDERBART väder ute, snö och sol- bästa kombinationen, och gissa och man blir fotosugen?!
 
Máni var pigg och glad imorse och på lika toppen humör som "lill matte", han är så charmig. Han fick inviga vintertäcket idag också, riktigt snyggt är det och ser jätte mysigt ut under den:-) Skulle själv vilja krypa under och gosa lite när jag och Máni satt och myste lite i hagen imorse med utsikten över alsensjön. 
 
Igår så åkte vi in till Östersund, kändes som evigheter sen man var ute bland civilisationen. Vart bio med tjejerna, Insidious 2... skräckfilm där varenda minut var läskig med inte ETT ENDA uppehåll!! Sjukt kul och Sjukt läskig haha!! Tack för en trevlig kväll tjejer!! Föressten, fick ju paket igår från bästa vän, vart SÅÅ GLAD, och papper från SIF mwihi. Tack bästa<3
 
 
 
 
 
 
 

klockan ringer nu- 05:45
DATUM: 2013-10-18 | TID: 05:45:00 | KATEGORI: Allmänt

Mitt första tidsinställda inlägg på evigheter, kommer det upp som det ska så är klockan nu 05:45 och denna tid ska väckarklockan ringa.... hur sjuk man en är så har jag två hästar nere i stallet som ska fixas Innan jouren i Active Stable halv 7- tur min fina kille hjälper mig både i stall och på jouren när man är så envis... hehe:-)
Inte kul alls när jag sov 6 timmar i sträck från lunch igår, kolsvart i rummet liggandes med feber, förkylning och migrän, som sagt inte kul ALLS!!
 
Idag (Fredag) så är det tydligen Haffi föreläsning och den missar jag för några timmars sömn:-( Och allra bästa Sanna rider Máni idag igen, tror det blir hennes 5:e gång och det går bara bättre och bättre.... väldigt bra så dem lär känna varandra bättre. Har lovat Máni en "spadag" imorgon också så kanske jag själv mår lite bättre, han ska bli klinisk ren, friserad och få en massa kärlek och lite gott också, man får bli lite bortskämd ibland..
Senaste på instagram:
 
 

I allt ont så finns det något som är menat för en- haha!
DATUM: 2013-10-17 | TID: 19:13:50 | KATEGORI: Allmänt

Kommit in från stallet för ett tag sen efter att ha sovit i dryga 6 timmar(!). Tagit in Littla, pysslat lite med henne och pussat på Máni som Sanna ridit- hörde att det gick väldigt bra vilket glädjer mig så enormt. Tycker det var så roligt att höra hur mycket hon tycker om den här hästen, fast är inte så chockad... varför skulle man inte;-) Sanna kommer lära sig mycket under dessa veckor när jag åker på praktik, väldigt lärorikt och perfekta hästen!
 
Själv snyfftar man runt och imorgon ska jag upp senast kvart i 5- gå ner till stallet och fixa hästarna jag själv har och sedan ha jour i Active Stable. Efter det ska jag bara sova hela dagen för jag kommer nog vara död som en fisk. Jobbigt när ingen vill erbjuda sig ta ens jour, men vi stall människor ska väl vara lite härdade;)
 
Till min tröst ikväll så ska jag shoppa en Kingsland kavaj, mitt hjärta exploderar ju!! Skulle egentligen fått ett par Kingsland ridbyxor till när jag fyllde år, men dem jag ville ha var slut... vart jätte ledsen och tänkte att "nej det är inte meningen att jag ska ha dem där byxorna.... kanske ska jag ha en kavaj" haha.
 
Föressten, snöar det något där ni bor? Här i Jämtland börjar vintern komma- så mysigt!!
 

Tycker synd om mig själv- jag vill rida!
DATUM: 2013-10-17 | TID: 11:07:27 | KATEGORI: Allmänt

Morgon folket!! Gissa vart snön landat? Jo i vårt älskade Jämtland. Gissa om jag vart paff när jag skulle ner till stallet i morse i foppa... bara vända och byta skor. Så himla mysigt med snö och hela tiden så snöade det en massa. 
Min förkylning känns som att den bara blir värre, så blir nog hemma veckan ut. Sanna rider Máni idag, han ska börjas ridas ordentligt nu efter ca 1½-2 veckors lugn ridning och så har han inte gått så mycket heller. 
 
Att rida med feber igår var nog det sämsta jag gjort i mitt livs historia. Satt på Máni och grinade nästan "jag vill ju ridaaaa". Stackars Pv som fick dras med mig då. 
Efter igår har jag insett att jag kanske måste ta det lite lugnare och våga fråga om hjälp även om det är svårt, vill ju göra allt med Máni själv, ser han som min egna häst som jag skulle göra så mycket för!
 
Nu ska jag fortsätta sova och tycka synd om mig själv- för imorgon kommer jag missa Haffi föreläsningen också:-(
 

Varför blir man sjuk för....
DATUM: 2013-10-16 | TID: 14:12:00 | KATEGORI: Allmänt

Sitter fortfarande isolerad, jobbigt att vara sjuk! Gick upp som vanligt imorse för att fixa hästarna, Máni gjorde min dag helt klart genom att bara vara så glad:-) Sen har jag Linneas dator som jag designat lite i och fixat med koder, mycket roligt och saknat arbete... så himla kul om jag får säga det själv! Pratat väldigt länge med min sjuka lillasyster och nu har jag skrivit klart tränings schema för Máni och Sanna när jag åker (som jag gör på beställning hehe). Dem kommer ha riktigt roligt tillsammans, det vet jag för lill pärlan är ju bäst och vet att Sanna kommer ge han mycket uppmärksamhet:-) Är ett tag kvar men det ska ju planeras i tid.
 
Idag måste hästarna motioneras, ska rida Littla först och sen se om jag orkar rida Máni. Känns sådär när man har feber till och från och är dunder förkyld. Vem vet, jag kanske somnar och ramlar av på hästen.... haha, vi får hoppas på annat;-)
 
Och till er som är sjuka måste jag som en äkta choklad älskare be er köpa denna underbara goa choklad med jordgubb för den har förgyllt mitt liv i nått år nu- BARA BÖRJA FROSSA!
 
 

En Tisdags Tänk för er bloggare:-)
DATUM: 2013-10-15 | TID: 09:43:41 | KATEGORI: Allmänt

Viktigt att tänka på: Något jag tänker på väldigt mycket när jag väljer att dela med mig utav mitt liv här på bloggen ganska offentligt är just hästarna jag rider, jag skriver väldigt olika inlägg beronde på om det är träningshäst, häst jag tar hand om, om det är Máni eller skolhäst. Varför kanske ni undrar? Jo, om jag rider Máni som jag är "lill matte" på så kan jag skriva lite mer hur det gick och hur han kändes då han varken ska säljas till någon och det är i stort sett bara jag som rider honom, då blir det lite annat att jag kan skriva ut hur han kändes osv. Sen har jag valt själv att mest ha med det positiva då det är roligare att läsa om. Men tex om Littla så skriver jag endast att "idag har jag ridit littla" eller " littla har gått i skritten" just för att det inte är min häst, jag tar hand om henne och vill inte skriva ut om andras hästar hur dem är- bra eller mindre bra. Likaså om jag har en häst jag tränar så skriver jag aldrig ut att tex "idag var björne passtaktig och styv men blev bättre när jag gjorde si och så" då den hästen kanske är tillsalu och någon som är intresserad kanske råkar klicka in och läsa = Ingen bra marknadsföring! 
Så beroende på om det är "min egna" häst (Máni) eller andras hästar så måste man välja sina ord väl, speciellt om det är andras hästar:-) 
 
Jag tycker att som bloggare oavsett om man har stor blogg eller liten blogg så bör man tänka på detta, och vill man lägga ut text/annat om andras hästar så är det bättre att fråga. Varför tar jag upp detta? Egentligen av den anledningen att man kanske börjar tänka lite mer på vad man skriver ut om hästarna:-)
 
 

sjuk
DATUM: 2013-10-15 | TID: 09:00:49 | KATEGORI: Allmänt

Sitter hemma för andra dagen och är sjuk, gjort klart stallet så nu är det bara upp och sova igen. Idag ska jag försöka ladda ned photoshop på min stenåldersdator och börja bygga och fixa design till en rolig idé jag och några kompisar ska tillsammans göra. Åh är så himla spänd och taggad, kommer bli så himla bra och vi tror verkligen på detta.... vet inte men har en sån bra magkänsla även om det kanske inte är sån stor grej egentligen:-) Eller så är det för att jag tycker det mesta är roligt....
 
Så himla roligt att designa, helt sjukt. Kan ju va kanske för att jag hållt på med det i några år och det är lika roligt än. Nu ska jag fortsätta sova, ha en bra dag:-)
 

Kommer å går- stå kvar eller gå
DATUM: 2013-10-14 | TID: 15:43:31 | KATEGORI: Allmänt

Godeftermiddag på er! Har sovit hela dagen och tvättat lite, helt okej de å även om man inte är på topp just nu. Den här bloggen försöker jag hålla i liv men sanningen är att jag saknar lite bloggkompisar, så mycket roligare att vara flera som bloggar med samma intresse och som man umgås med i vanliga fall.... saknar alla fina bilder och fotosuget man alltid hade. Ja allt det där som borde finnas i en blogg istället för en massa instabilder även om dem kan vara lite roliga ibland dem också- ibland. Samt dem intressanta och välgjorda inläggen istället för en massa inlägg där man tänkte "wtf vad läste jag just". Men tror jag fixat upp det här snart. 
 
Konstigt nog så blir jag helt till mig direkt efter jag städat eller tvättat och får en massa idéer (haha jag och städa/tvätta idéer alltså) så har setat och designat lite på papper och skrivit upp allt som kommit upp samtidigt som jag lyssnat på musik. Nu behöver jag bara låna Ps så kanske det går hela vägen, saknar att sitta hela kvällarna och designa å konstruera...hm rätt ordval?;-)
 
Ska om nån timme ned till stallet och fixa Littla och Máni. Littla ska få gå i skritten och Máni får bli ompysslad idag, så det blir nog bra... gillar verkligen inte den här årstiden när man alltid åker på en förkylning...
 
Ha en fortsatt bra dag!
 

Máni vhillar på söndagar ;)
DATUM: 2013-10-13 | TID: 13:10:14 | KATEGORI: Allmänt


Ridit ut en kort sväng med fina vänner, tråkigt nog så håller inte Máni koll på benen och bara i skritt går ned på framknäna, så har pysslat om han en massa. Insett nu att han är ändå "min" lilla porslinshäst.. Minsta lilla alltså. Men tycker om han så mycket och han förtjänar det bästa<3 

Han var lite trött när jag hämtade honom från hagen, sen när jag satt på honom grimman och bad han ställa sig upp så la han sig som en lite hundvalp... Så där låg vi och gosade i solen:-)

PV kom också på 2:a plats med Ekslätt Armani idag.. Duktiga! Dem lär väl komma hem från travet om några timmar så ska sova en sväng:-)




Känner fotosuget!
DATUM: 2013-10-13 | TID: 09:44:00 | KATEGORI: Allmänt

 
Godmorgon alla goa, känner mig så himla glad idag när jag vaknar upp till sol och en massa färger överallt... hästarna får vila idag, men tar nog ut Máni på en tur, jag är inte riktigt i form för att rida. Börjar bli sjukt förkyld. Just nu kurerar jag ner mig, lyssnar på musik och ska se om jag kan ladda ned photoshop på den här sämsta datorn:-) En sån här dag hade vart perfekt att fota en massa hästar och ekipage, redigerat bilder och jobbat med design arbete!
 
En härlig bild jag tog på min fina vän Felicia tillsammans med hennes Gimli
 
 
 

Mys lördag<3
DATUM: 2013-10-12 | TID: 19:59:24 | KATEGORI: Allmänt

Precis kommit ur duschen efter att ha pysslat lite i travstallarna, Rex lavec stora teddybjörnen, och både Máni och Littla står inne och är klara för idag som båda fått vila idag. Ska snart upp till dem andra och vara lite social, kolla film och bara ha det bra:-) 
 
Hade vart så roligt att starta en Wångenblogg med några aktiva personer, personlig och snygg design där vi kan dela massa nytagna foton. Tror det skulle vara jätte roligt och framförallt så kan man kanske få lite mer fotosug! Några W- elever (eller kanske kycklingar) som vill hänka på som läser detta?:-)
Så får fler som ev funderar på att börja på Wången eller komma och besöka, läsa hur vi har det och vad vi sysslar med om dagarna, vet att det är många nyfikna finkar där ute.
 
 
 

Härlig Fredag!
DATUM: 2013-10-12 | TID: 11:43:19 | KATEGORI: Allmänt

Detta skulle blivit publicerat igår men datorn dampar lite... igår så hade vi prov i stallet, praktisk teori lektion vi skulle ha för målgruppen barn. Jag hade hur man sadlar, gick väldigt bra och känner mig ju säker så var väldigt lugn. Direkt efter de så hade vi förhör i instruktörskap vilket också gick rätt bra.
Var i stallet hur länge som helst igår så var som en isbit när jag kom in. Jag och Pv körde Rex, två utav mina små glada kycklingar följde med ( Sanna och Linnea) som körde ponnysarna. 
 
Efter det så red jag och Pv ut en kort och lugn tur på Máni och Littla, tror nog vi har hittat den nya islandsryttaren hahaha... han får byta från trav;)
Idag blir det bara att ta det lugnt, städa, och ner för att mysa på finaste pärlan i stallet. Det är så härligt att bara kunna gå till stallet när man vill om man behöver lite kärlek, kan titta ut genom fönstret och se hästar å stall.
 
Så himla skönt med helg, umgås med fina hästar och mina fina vänner som är så glada och goa jämt. Länkar till Linneas blogg som skrev så fina ord om mig, du är bäääst<3 Klicka på länken. 
 
 
 

Ska det va så ska det va- eller inget alls!
DATUM: 2013-10-10 | TID: 16:00:12 | KATEGORI: Allmänt

Vilka dagar det vart, jag är helt slut och somnade på lektionen idag! Rent utsagt ganska utmattad, upp tidigt och fixa stall och hästar, skola, rida hästar, plugga och umgås med dem bästa. Haha det är tur man har såna fina, glada och roliga vänner här uppe och såklart vackra Máni. Fick ett väldigt tråkigt besked idag som jag faktiskt hade lite hopp om, fick inte stipendiumet från kommunen vilket vi var hel säkra på skulle gå vägen. Men blir inte alltid som man tänkt, blev väldigt ledsen för nu måste jag hoppas på att få det "stora" stipendiumet från Handelsbanken.... 
 
Kommer bli kvar på alla lov, jobba, jobba, jobba och försöka vara glad och go som jag annars är haha;-) Lite trist bara att nu är det typ bestämt att jag inte ens kommer hem innan eller efter praktiken vilket var enda gången jag skulle hem detta år, sen måste jag jobba under jul/nyår så nån gång nästa år räknas jag komma hem. Ska ringa om praktikplats också, funderar på GRIM islandshästar- verkar jätte bra där:-) Men vill ut och resa lite så håller på att kolla bla i Norge och på Gotland, har ni några bra tips så kommentera.. vill helst kunna få möjlighet till jobb på praktikplatserna.
 
Nu ska jag ut och rida lite goa hästar!
 
Bild: Visst blir Svenska lektionen lite roligare när vi ska läsa på olika språk och man är den enda i klassen som fattar... mohahah:-)
 

Tiden går för fooort!
DATUM: 2013-10-09 | TID: 12:54:49 | KATEGORI: Allmänt

Dagarna går för fort, hinner inte med allt jag ska. I Måndags reds Máni och Littla i ridhuset. Har lite bråttom så skriver lite fort, ska nämligen rida på Ullis snart. 
 
Igår red jag Blika för Sara- Hólars utbildningsskala jobbade vi med vilket gick väldigt bra! Efter de red jag Máni på travbanan och tränade Littla i rundkorallen. Har väldigt mycket träningsvärk idag efter att man sprungit runt och ska vara överallt. Tycker det är bra att vi har såna många olika ridmöjligheter.
 
Jag hann till och med springa ut från middagen och jaga grannens kossor som rymde igår, vart lite paff när vi kollade ut genom fönstret. 
 
Onsdag började jag med att slå av och på skor under tappsko kompetensen, rikta skor och slita å banka... känner mig ganska grym på det där snart;) Máni blev skodd under tiden men ska få bakhovarna skodda nu under em. Riktigt bra blir hans hovar, super glad!
Skulle ridit Máni idag men blir inget då han skos, så alla hästar får vila idag så kör jag på en pluggkväll.
 
 
 
 

jobbig start på veckan.
DATUM: 2013-10-07 | TID: 08:13:38 | KATEGORI: Allmänt

Godmorgon!
 
Uppe med tuppen om inte tidigare, hästarna fixade och stallet klart.. gick lite snabbare när man fick hjälp:-) Ska snart gå ned till skolan och känner mig inte alls peppad, matte, engelska, biologi och allt vad det nu är... har dessutom inte pluggat inför engelskan så det känns extra peppande. 
 
Ska skriva upp schema för denna vecka för Máni och Littla, båda ska i alla fall ridas idag. 
 
Ska springa ned nu, tur att skolan ligger 5 minuter nedanför en (haha med sikt från fönstret).......
 
 
 
 
 

Uteritt på söta hästar
DATUM: 2013-10-06 | TID: 12:56:30 | KATEGORI: Allmänt

Söndag, Söndag= snart dax att ladda om inför en ny vecka. Ridit ut på skolhästen S.Ymir idag vilket var ett bra tag sen, Sanna fick prova rida ut på Máni (super tjej som ska ta hand om han under praktiken) och Maja samt Felicia följde med på Alsen rundan. Ska bli så kul för vill verkligen att Sanna rider Máni då hon kommer lära sig sååå himla mycket under kort tid, han är ju en speciell lite pärla som kräver sin ryttare, kommer bli toppen det vet jag:-) 
 
Satte Littla i skritten när vi kom tillbaka och smörjde alla Mánis saker medans jag väntade, så nu glänser dem igen:-) 
 
Så mysigt att vara bland så härliga hästar och människor varje dag, hade vart lite jobbigt om man varje dag vart med vänner som är sura, bittra och allt vad det är... tur att dem vänner jag "valt" är dem bästa som man alltid kan skratta med. Vi bara kör bah kör!
 

✌️✌️
DATUM: 2013-10-05 | TID: 18:21:44 | KATEGORI: Allmänt




Fantastisk dag- tack alla!
DATUM: 2013-10-04 | TID: 23:43:39 | KATEGORI: Allmänt

Haft en toppen födelsedag även om jag för andra året i rad får fira utan min familj, djur och vänner hemma i Fagersta. Men här i Jämtland är det lika bra, myst med Máni hela dagen och ridit på banan som gick helt otroligt bra... aldrig gått så bra! Mina fina vänner gav mig tårta och allt har bara flytit på som det ska idag helt enkelt:-)
 
Felicia fotade mig och Máni på banan, blir så glad när jag sitter på hästryggen och det enda som utstrålas är glädje!!
 
 
 
 

Liten blir större- 17!!
DATUM: 2013-10-04 | TID: 10:27:12 | KATEGORI: Allmänt

 

Bästa Máni<3
DATUM: 2013-10-02 | TID: 20:24:22 | KATEGORI: Allmänt

Ridit för Sara idag igen på L.Ymir, det gick så sjukt bra... dock så känner jag bara ren tomhet dessa två senaste dagarna när jag ridit lektion, alltså varken glädje, deppig eller något bara helt tomt. Konstigt att det kan bli sådär när tex som idag det gick ruskigt bra!! 
 
Tänkte lite och tog den klassiska Alsenrundan med Maja & Felicia, var så himla roligt. Máni var dock väldigt envis och busig i början då han från tölt slängde sig rätt åt sidan och kuta ner för diken, mitt in i skogen... haha måste sett helt sjukt ut, vilket han gjorde 2 gånger. Traven var verkligen en Wow- faktor idag, och dessutom har han fått mycket beröm över sin fina exteriör. Fin hals, fina ben, ja allt är bra förutom hovarna och pannluggen, han är så himla fin lilla Máni! Kul när man får lära sig så mycket på en sån underbar häst. 
Så himla kallt ute också så både jag och Máni kröp under fleecetäcket i boxen och bara värmde oss, stod och myste vad som kändes i all evighet. 
 
Tölten idag var heller inte så pjåkig när han väl släppte i sidorna, på toppen av allt så möttes vi även av 3 st hjotrar.. mwihihi typ första gången jag stöter på såna. Trodde typ vi skulle möta såna när vi var på fjällen, typ att de skulle komma stångandes;) Jag blev ju as imponerad för det såg verkligen ut som en flämtande kossa samtidigt som det såg ut som en älg när dem sprang...haha.
 
Förövrigt så har jag verkligen rassat i vikt, -4½ kilo på två veckor, med den enkla anledningen till att jag i stort sett svällt mig själv... glömt bort att äta, missat middagen när jag sovit och så... så min magsäck är super liten, kan få i mig en hel macka om jag har tur (under varje måltid alltså). Så hoppas på att det blir lite skillnadn är mitt paket hemifrån kommer...HOPPAS PÅ GOOOODIS!!!!
 

<3
DATUM: 2013-10-01 | TID: 23:00:23 | KATEGORI: Allmänt

Red Máni för Sara idag, båda var väldigt trötta så det gick liksom helt okej att rida med inte mer än så. Han sov när jag skulle hämta honom i hagen och båda var lite "dax å sova-time".. Direkt efter ridningen så var det bara att springa till islandsstallet, ta en häst och förbereda inför invigningen. Jag och Joi ledde "tåget" brevid Alex och nån travhäst... släppa hästarna och vips så var det klart.
 
Efter det så tog jag en barbacka tur på Cashen upp till E huset, grymt länge sen man satt på en sån stor häst. Ska tvinga marcus att skola om honom;)
 
Sedan  vart det en heeel kväll med massa ompyssling, gos och pussar med Máni. Stod och borsta i evigheter och myste i boxen. Bästa jag gjort på länge<3
 
Sprucken mobil
 
 

Härligt å super kult
DATUM: 2013-10-01 | TID: 11:48:42 | KATEGORI: Allmänt

Red ut på världens roligaste ridtur igår med sällskap utav Maja och Yrpa. Vi hade vädret med oss och började snöa på toppen, hästarna var så duktiga och som vi skrattade under hela ritten:-) tyckte Máni hade gått på bra under förra veckan så var dax att bara rida ut och ha kul med hästarna!

Imorse fixade vi till Active Stable, tog in alla hästar och gjorde snyggt överallt då det i eftermiddag är invigning. Lite jobbigt läge när man måste jobba med hästskit och sånt när det direkt efter är skolfoto;-) idag ska Máni ridas på travbanan, får se om det går bättre denna gång. Har inte så höga krav på formen just nu utan att han ska "få till"
erba i första hand. Sedan om det går bra och vi får igenom sidorna så kan vi börja fokusera på formen. En sak i taget:-)  även ridning i eftermiddag för Sara... Och föressten min skärm på mobilen sprack idag- så sjävklart..



W