Galan
DATUM: 2014-01-31 | TID: 07:14:11 | KATEGORI: Allmänt

Mina fina vänner från W galan igår!
 

chilla gunilla
DATUM: 2014-01-30 | TID: 11:32:55 | KATEGORI: Allmänt

störtskön dag igår. Klarade målet på 300 situps igår, höll på att dö efter 2 timmar på gymmet med cross, löpbandet och styrketräning. Helt sjukt- Men idag känner jag mig mycket starkare;-) Dessvärre åkte bobbo till stockholm över helgen och vidare hem till kära skåne sen och ut på praktik så vi kommer inte ses på dryga 6 veckor.
 
Blir vila idag från både häst och träning för ikväll står det Wången Gala på schemat.
 
 
 
 
 

no school, eller typ.
DATUM: 2014-01-29 | TID: 09:32:33 | KATEGORI: Allmänt

Godmorgon. Vart ned till stallet och sitter nu och väntar på att klockan ska ticka. Klockan tio åker vi in till Åre, blir käk där och sedan kör vi på bowling. Vår "såkallade" friluftsdag är ganska soft..
 
På dagens schema står också: Rida Máni och träning:-)
 
 
 

träningspass
DATUM: 2014-01-28 | TID: 20:47:35 | KATEGORI: Allmänt

Holy cow- får man säga efter detta gympass. 30 minuter på crossen i 6-8 tempo, 60 minuter styrka. Kan ju säga att jag gjorde 200 situps idag, hundra första tiden på styrkan och hundra som avslutning. Lite kramp och lite maskig men till slutet av veckan ska jag ha nått 1400 situps vilket motsvarar 200 per dag. Gaah!
 
Ju fler dagarna går (dag 3) dessto mer motivation verkar jag ha, men lär väl komma en slutkurva snart nu när allt bara går upp,upp och upp för att sedan rasa samman. Går bara och väntar på den;-) Tills dess ligger vi i!
 

lång- glad och lång text om Ett ridpass;-)
DATUM: 2014-01-28 | TID: 17:13:26 | KATEGORI: Allmänt

FYY VAD ROLIGT det är att vara tillbaka! Red lektion på Valsa för Sara 2 idag, gick väldigt bra bortsett från en liten envis och lat Valsa som stackarn tvingades till å arbeta:-) Ännu roligare när jag red Máni efteråt i ridhuset.. sitter upp på en pigg, piggare och ännu piggare häst, ja aldrig har han vart såhär pigg när jag ridit i riduhset. Det brukar han tycka mindre om och gillar att "såsa" om han själv får bestäma. Men idag behövde jag inte be om lite mer fart och energi för det hade han upp till 200% själv.. skritt, tölt och traven var helt gudomliga! Börjar med att tänka "vad tusan" när jag ska trava och han fort som en raket med världens sväv så jag verkligen fick jobba för att sitta kvar.. haha.
 
Tänkte ännu mer "vad tusan" när jag rider tillbaka honom i det tempot jag vill och börjar på långsidan jobba med lite styrka och tempoväxlingar i tölt.. långsamt tempo- ännu långsammare och öka på lite. Men det visade sig att dagens "öka på lite" var "nu ökar vi till ökat tempo tölt utan att rulla över till någon passliknande griseblandning". Ropade på Maja från andra sidan riduhset och sa åt henne att kolla för om det verkligen var tölt eller om jag var helt ute och cyklade för han har alltid rollat, rullat över till galopp eller grisat runt när det går för fort. Men visst TUSAN vad det tölt!! När jag ridit klart bad jag PV tölta lite först så jag får se om jag inbilla mig, likadant, först lite saktare och sedan visa ökning och där var det igen. Visst tusan sprang han i tölt!! Likadant i traven fick han springa en sträcka i Max tempo. Roligt att se:-)
 
Började fundera å fundera vad som skett. Visst har har fått väldiga muskler, fina å.. å några gånger i vagn har säkert gjort susen. Men förstå chocken när det en dag bara kommer som en jävla blixt?! Vad mer döljer han från mig som jag ännu inte vet om;-)
 
Bild på goshundarna idag som fick en snabb lunch rast i snöovädret.
 
 

fit med PT-BOBBO
DATUM: 2014-01-28 | TID: 08:13:42 | KATEGORI: Allmänt

Igår var andra dagen på gymmet, hade myycket mer motivation och när jag kommit upp till 100 situps igen (100 per dag, tot. 200 på 2 dagar osv) på kändes det hur lätt som helst, skulle kunna gjort några hundra till.. skämt å sido.Hade min grymma PT-bobbo släpandes upp halv 9 på kvällen och min norsk till granne kom också med.
 
Men idag blir det desvärre sista dagen med PT-bobbo för sen drar hon till stockholm, hem till skåne och iväg på praktik under sisådär 2 månader:-( Förövrigt så sprack jag 5:2 dieten igår, klarar inte av det och kroppen sa ifrån- i need fooood! Så åkte och handla igår, vi satsat på mat å träning.. bort med fastadagar.
 
Även första lektionspasset för mig i ridningen på huuuur länge som helst i em. Tror jag skulle få rida Thengill som är en super snäll häst, blir bra start ifall att skenan blir ivägen och jag får rida med "balansen" istället;-) går nog bra. Máni ska också ridas för igår fick lillen vila
 
Hehe borde byta namn till "fullt upp all day-everyday-Elin"
 
 

Ja men då kör vi igen då.
DATUM: 2014-01-27 | TID: 08:18:44 | KATEGORI: Allmänt

Det sägs att den första upp till 2 veckor är dem jobbigaste. Första fasta dagen idag, alltså äta totalt 500 kcal delat på två gånger under en dag med nio timmar emellan (250kcal, lunch första och 9 timmar efter som kvällsmat sista). Har skola fram till 4 med enbart lektioner men underlättar lite att vi fick en sovmorgon idag.. eller ja, chilltimmar då jag är uppe sen länge sen och gjort klart i stallet.
 
Máni ska ridas efter skolan, blir nog i ridhuset då han gått ganska mycket på raksträckor nu. Min lilla klippa<3 Och ikväll blir det repris med min PT-bobbo Selina på gymmet.. fördelen med att ha gym utanför dörren och några meter ifrån 24/7 är ganska chill... vårt egna lilla Wången gym är ganska grymt de å. Men känner att jag nog kommer vara som en svag mask, fasta dag och fullt igång. Hmm, kommer bli tufft.
 
Favoritbild i respris på min röda springare!
 
 
 
 

Så roligt med hästar!!
DATUM: 2014-01-26 | TID: 18:36:06 | KATEGORI: Allmänt

åhåå vilken hel grym helg som fortsatte denna Söndag å. Red först två hästar ute på travbanan, S.Ymir och L.Ymir, riktigt roligt och så grymt roligt att rida.. skulle lätt kunna gjort det en hel dag häst efter häst. Kanske märks lite väl att jag tar vara på all tid med hästarna och rider nu när jag "kan". (får ju dock egentligen inte)
 
Efter det så körde jag Máni 4 varv på banan med Selina, Jenny å PV. Var lite nervös då jag själv skulle sitta bakom men han var duktig å vi hade grimskaft och ledde från Expander så Máni kunde få hjälp i början att svänga och hålla sig där han skulle. Vart lite tölt och galopp här å där men annrs höll han traven bra. Var mycket nöjd:-)
Så PV lär väl höra det här länge att han förlorade vadet, även om han är grymt jävla duktig på att köra häst så är islandshästar långt ifrån travhästar oavsett om man kör eller inte... speciellt en femgångare. Man lär ha känsla för det haha.
 
Efter att hästarna blivit tränade så var det dax för oss själva att bli tränade.. vart en bra jäkla runda på gymmet och PT-bobbo levererade så min kropp känns som en försummen mask just nu!! Bara på't igen imorgon, första 5:2 å kalori dagen har gått bra men imorgon är det första fasta dagen å fortsatt träning. Kulkul:-)
 
Snart ner å ta in Máni som gjort vart kämpe duktig idag.. förtjänar EXTRA mycket ompyssling!
 
 

bio med halva packet
DATUM: 2014-01-25 | TID: 18:46:42 | KATEGORI: Allmänt

precis kommit hem från Östersund med hjärtat och bästavän, blev bio på The Hobbit 2 in 3D- rekomenderas!! Käka lite donken och hade det allmänt mys, bästa dagen på länge utanför Wången:-) Nu när vi kommer hem står elden klar.. dax för grillning ute i det kalla. En riktig mys Fredag och har invigt lite av dem nya kläderna.. såå nöjd.
Hann dock inte rida Máni idag men imorgon ska han ju köras så gör inte så mycket, har ju mitt vad imorgon.
 
 
 

mikkkkket glá
DATUM: 2014-01-24 | TID: 21:34:53 | KATEGORI: Allmänt

Länge sen jag kände mig såhär GLAD! Red på Máni lite idag och bara kände efter först i ridhuset. Gick väldigt bra, lite ont bara i traven men ojj så fin han kändes.. töltade så fint i form så jag drog med mig PV utanför och drog några vändor i tölt och bara log. Kände mig så lycklig:-)
 
Bättre blev dagen när vi hade möte inför SM om Wången marknadsföring med lite fika och roliga disskutioner.
 
Men ännu bäst blev det när vi åkte in till Nälden och hämtade ut 2 feta paket. Ena med Mánis nya täcke i och det andra fyllt med saker från Junkyard- SUPER NÖJD OCH SUPER GLAD:-)
Så imorgon invigs både täcket och lite nya kläder on the way to Ö-sund.
 
 
 

lite extra glad är man allt:-)
DATUM: 2014-01-24 | TID: 10:54:52 | KATEGORI: Allmänt

Idag är jag extra glad! Fick inte rida på lektion idag, ska börja nästa vecka men ska dock upp på världens finaste hästrygg idag. Prova rida Máni som jag längtat varje dag till!! Helt sjukt vad jag är laddad!!
 
Klockan 1 blir det möte om marknadsföring inför årets SM. Sen ska jag försöka ta mig till Nälden och hämta ut en låda från Junkyard som var på några kilon hehe, och så har också Mánis nya vintertäcke kommit så ska hämta ut det också. En riktigt bra Fredag- hoppas bara att jag kommer in:-) Kul att båda leveranserna kom samtidigt så både jag och Máni får en extra bra dag.
 
Bild från imorse, underbar utsikt från cafeterian i skolan:-)
 
 

godkänd!:-)
DATUM: 2014-01-22 | TID: 17:46:58 | KATEGORI: Allmänt

Höll i egen lektionidag och fick godkänt. Första lektionen känns skönt att ha avklarat men några kvar! Hade ridvägar för barn.
Nästa gång blir det halt för ungdomar i skritt och trav, lite nervöst varje gång är det allt när sin lärare sitter där och noterar men kände mig rätt lugn. Har ju gjort detta bra många gånger nu. På Fredag blir det privat lektion som jag ska hålla varje vecka för att hjälpa en inför sin utlands praktik i Spanien på ett ridställe samt att jag får träna på att hålla i lektioner. Det är faktiskt väldigt roligt och man utvecklas så mycket:-)
 
I helgen blir det juj som sagt ridning då det ska filmas, dock bara på Lördag tror jag. På Söndag ska Máni köras på banan med några kompisar, har slagit vad med PV om att jag kan få Máni att trava bättre än vad han kunde i Söndags. Så lär väl gå med huvudet högt ett tag till;-) HAha jag är ju sån att så fort jag har bestämt mig för något så ska jag hålla det och bevisa det... vi ska köra med några kompisar så han får ligga innerst då han gärna vill hoppa upp mot bygget både i vagn och från ryggen på långsidan vid passbygget. Väldigt fult gjort när han gör så, men samtidigt är det enda man kan göra att försöka andas och få han förstå att det är fel. Dem skulle nästan sätta band upp dit så dem inte kan ta sig uppåt.
 
Var och pussade på Máni när jag och PV tog in han och fixade i stallet, det är helt sjukt vad mycket jag tycker om den hästen. Hur kan man inte? världens finaste, gladaste och gosigaste MÁNI<3
 
 

Dagen som inte skulle bli sämre?
DATUM: 2014-01-22 | TID: 12:03:36 | KATEGORI: Allmänt

Sitter på mitt rum och tränar in i huvudet inför lektionen jag ska hålla i. Lite nervöst men bara att jag tar det lugnt å andas ska det nog gå bra, har ju gjort detta massvis med gånger och känner mig trygg med det men just att du fått något att träna in är nog det jag tycker är det jobbiga.
 
Fick samtal av min läkare jag hade på akuten, han sa idag att jag inte ska rida på flera veckor upp till månader. Min kommun måste bekräfta och vara beredd att betala för utredningen och röntgen osv, om de inte gör det kanske jag inte kommer kunna rida igen, åtminstonde inte som ja gör idag. Svalde gråten och bröt ihop efteråt. Men imorgon blir det sjukgymnast så vi ska komma överens om något. Pappa sa att jag skulle fortsätta rida efter förmåga men att ta det lugnt, så skenan blir på och vet inte hur det kommer gå att rida med den.. kanske mest i vägen men måste ha den på för annars kommer den inte hålla sig på plats.
 
 
Lyckan i alla fall att på Fredag när jag ska hålla i privat lektion så ska jag upp och skritta lite, för i helgen ska det ju filmas och då måste jag bara bita ihop och rida!
 
Var också ganska väldigt mycket sur igår när jag kom till hagen och slänger en bläng på Máni där hans sista utetäcke är i TVÅ bitar, resten strimlat. moooorr** går inte att laga ihop något heller för det är så förstört som det kan bli. Dyrt med hästar! Fille kom med ett reservtäcke som är för litet för Gimli... chocken som uppstår när hon kommer ut med ett knall lila täcke med ponnysar på.. tror nog jag tappa hakan. NU ser han ut som en riktig liten ponny;-) hahaha... stackars häst!! Bild från idag när lill Máni var med oss på häst vid hand på förmiddagen:-)
 
 

Nya naglar
DATUM: 2014-01-21 | TID: 21:07:08 | KATEGORI: Allmänt

Satt mig ned och gjorde lite nya naglar i väntan på att läxorna skulle göras av sig själva. Bara lust att slänga mig i sängen med musiken i lurarna.. fast det var ju precis det jag gjorde:-) gokväll
 

Ny hagkompis:-)
DATUM: 2014-01-21 | TID: 12:53:07 | KATEGORI: Allmänt

Strålande dag!! Ska snart ned till skolan igen och kolla på när klasskamraterna rider för fulla muggar, som jag längtar att sitta på hästryggen igen men nästa vecka är jag upp back on track, iaf på lektionerna:-) Känns grymt bra, eller ner- väldigt super duper kalasbra.
 
Máni ska köras idag är det tänkt, men få se om Pv hinner det annars får jag kolla med min homie.
Hade gått super bra att rida han igår och Ingrid- Marie är SÅ duktig, det är så kul att se han gå så fint och när allt bara klickar så man verkligen får uppleva och vilken snäll, rolig och fantastisk häst han är att rida. Det jag saknar<3
 
Ny hagkompis fick han igår också, dem är ju så söta så man smälter. Máni och Gimli tycker riktigt mycket om varandra, kanske lite för mycket;-)
 
 

Nästa vecka ❤️
DATUM: 2014-01-20 | TID: 09:20:33 | KATEGORI: Allmänt

Mycket att stå i, kan man inte tro då det är det sista jag behöver. Kryckorna undanlagda sen tre dagar sen och det är den bästa känslan någonsin:-) 

Igår körde mina två favoriter lite på banan, så åkte jag med Selina och Greven för att göra Máni och pv sällis. Må ju säga att jag har en stört cool islandshäst! 

Denna vecka kommer jag inte rida Máni då jag fortfarande inte får eller kan, men nästa vecka är det 100% Elin och Máni igen! 
Bild från igår på prinsen!



så himla glad<3
DATUM: 2014-01-17 | TID: 09:55:29 | KATEGORI: Allmänt

Var så glad över att få pyssla om goaste hästen igår, stod hur länge som helst och borsta, schamponerade och masserade. Hade en väldigt trött häst som hängde med hela huvudet på axeln och läppen helt slapp, haha någon som tyckte om det tror jag:-)
 
Planen för idag är att Máni ska köras på banan för första gången, vi ska köra tillsammans med bästa fille och Gimli. Är lite nervös då vi bara skrittat från och till ridhuset-stallet i vagn utomhus, men det kommer nog gå bra. Jag blir så himla glad över att bara ens pyssla om honom nu när jag inte kan rida och ÄNNU gladare när jag kan köra honom.. då kan vi iaf göra något. Men nästa vecka tänkte jag försöka komma upp i sadeln. Längtar otroligt mycket!!:-) Just nu hålls knät på plats med hjälp av en skena, kommer nog dock få byta till den stora skenan iaf innan ev operation men vi får hoppas på det bästa!!
 
 
 
 
 

bästa hästen
DATUM: 2014-01-15 | TID: 18:50:51 | KATEGORI: Allmänt

Glömt bort bloggen helt totalt, legat utslagen varje dag efter skolan typ. Máni hålls igång av Sanna men ska även börja tränas av Ingrid-Marie så det blir nog bra. Vi har tömkört Máni en gång och igår var första gången med vagn vilket gick toppen, Felicias kommentar (bästa vän) "är du säker på att han inte är inkörd" så idag var vi på't igen och visst gick det bra:-) Var å sjukt kul nu när man inte får eller kan rida!!
 
Idag var jag även i skolan halva förmiddagen bara för jag och Annie som är fritidsledare skulle in på först lunchmöte och sedan iväg på massa ärende som handlade om samma sak. Det var om modevisning till häst med ett företag som vi ska ha dess kläder, så vi diskuterade modeller och själva märket, vilket som ska vara med och i stort sett allt. Sedan fick vi åka till butiken där vi även fick rundvandring i fabriken där hon som vi pratade med visade oss hur kläderna blev till och berättade vart allt kom ifrån osv.
Verkligen jätte spännande:-) Vi fick höra och se lite om deras idéer till den nya kollektionen som kommer som jag dock inte kan säga så mycket mer om. Så detta kommer även jag ha som projektarbete inför estet hästhållning till 3:an, så jag påbörjar den långt innan.
 
 

Vill ju så gärna...
DATUM: 2014-01-13 | TID: 15:43:12 | KATEGORI: Allmänt

Ingen skola idag, sov istället i 13½ timme. Máni har blivit skodd idag och ett paket nere i luckan väntar, iih hoppas det är från Junkyard!! Jag är så sjukt ridsugen, gråter inombords. Máni ska ridas idag av Sanna, åååh hon är verkligen min guldklippa. Har verkligen svårt för att fråga om hjälp men Sanna läser nästan av mig utanpå å in. Jag är så tacksam att jag har henne!!
 
Facebook statusen igår löd såhär "Svullet och färgat knä. Måste ev opereras å få plattor som håller allt på plats, tappat sidrörelsen högre upp nu så från foten upp. Förhoppningsvis går det med enbart sjukgymnast, vi skulle Hoppas på att komma upp i sadeln igen som vanligt. Gråter inombords och pussar på Máni varje dag:"("
 
kan inte ens förklara hur gärna jag vill rida, så jobbigt att gå ned till stallet och pussa på hästen, stå och gosa men inte kunna göra något mer. I slutet av veckan eller nästa vecka kanske jag åtminstonde kan sitta upp och bli ledd. Vi får se, får eller kan ju egentligen inte rida:-p
 

lever jag?
DATUM: 2014-01-10 | TID: 10:11:24 | KATEGORI: Allmänt

Ingen bloggning under hela gårdagen, var på akuten igår kväll och natt efter att vi åkt skidor på travbanan. Hehe knä ur led å diverse. Ambulans och personlane på akuten var dock toppen igår, kändes lite som ett mirakel. Vaken och lever även om jag fick för mycket morfin, så kan det gå. Kryckor i detta vädert känns inte heller så toppen. Efter lunch ska vi hämta skenan som jag ska ha i 2-3v. Suger att inte så rida!
 
Sitter i skolan nu, slutat för länge sen men är världens väder ute så orkar inte hoppa upp i oplogat- tur man har brodd. Så får vänta tills PV slutat så vi kan äta och dra ut på tiden lite.
 
kraam typ

3 hästar ridna
DATUM: 2014-01-08 | TID: 19:54:00 | KATEGORI: Allmänt

Ridit Valsa och Thengill i ridhuset idag efter lunch, Sara var med och instruerade lite medans hon red. Vi fokuserade på det vi gjorde igår med låg och lång form. Kändes verkligen som att jag kunde rida idag, alltså fått tillbaka motivationen och bara köra på liksom!
Red även Máni en sväng i ridhuset för Maja, jag var riktigt nära på att ge upp nångång när han vägra släppa bettet men det gick ju bra tillslut. Det svåraste som vi har och som jag redan vet om är att flytta bakbenen/få med dem.. men det kommer det å, Maja är duktig och se saker från marken som man själv inte kan från ryggen:-) Vi har mycket att jobba med märker jag ibland.
 
Det är så fascinerande med hästar att det nästan aldrig går som man tänkt, men när det väl gör det så blir man helt chockad och inser att man faktiskt kan rida. Idag var det 2 helt underbara pass på ridlketionerna, känner mig super nöjd!!
 

Thengill från Nylandsgården

 
 
 

Valsa från Penningby 

 



Tajt Onsdag
DATUM: 2014-01-08 | TID: 12:06:21 | KATEGORI: Allmänt

Mycket som står på "schemat" idag, har för det mesta en massa måsten att göra. Gick på min jour igår vilket betyder att jag var uppe vid 6-tiden imorse i islandsstallet. Min bästa PV tog Máni imorse, världens bästa! Så kunde gå till skolan direkt efter utan stress.
Lektioner hela fm och om en timme har vi ridlektion, känner mig sjukt taggad och redo. Blir väl att rida skolhäst så ska Máni ridas efter middagen, han ska ridas ute och ha lite kul på banan:-) Sen har jag ju fått en ny passhäst som jag tar in vid lunch och på em fixar man spån och borstar/pysslar om hästen som för övrigt är skolhäst och heter Sól. Så det ska göras i em också innan Máni rids. 
 
Vi hann ju inte gymma igår så vi tänkte göra det idag, men har så fullt upp att det nog inte hinns med idag. Vi får se. Hårfärgning, fixning av naglar och kvälls fodring av hästar. Min Onsdag blir väldigt tajt!
 
Även pratat med Svärdan idag, ska bli så spännande nu när Máni ska köras in.. kan knappt vänta. Är som ett litet barn på julafton. Nu kan vi snart kryssa över nästan alla "must do-list" och kalla oss riktiga allround partners.
Detta har jag kvar som jag vill få gjort:
-Köra in Máni
-Bågskytte från häst
-Flagglopp på tid
 
Som sagt- vi ska bli bäst på ALLT! Annie har även en massa idéer som hon kommit med som förslag inför våran uppvisning för att se om vi får vara med i Frends Arena, hoppas, det skulle vara så mäktigt:-)
 

Tränings/vardags kläder
DATUM: 2014-01-08 | TID: 09:00:00 | KATEGORI: Allmänt

2 snygga plagg att träna i som att ha till vardags från Junkyard. Tryck på bilderna för att komma till kläderna! Stilrent men ändå med lite upplysande färg, älskar tröjan som är i min favorit färg. Helt klart värt ett inköp.

 
 
 

Ny hårfärg snart
DATUM: 2014-01-08 | TID: 07:00:00 | KATEGORI: Allmänt

Igår när vi var in till Östersund köpte jag äntligen hårfärg. Efter ca 1 år med rött hår i olika nyanser är det med glädje att färga det brunt, blir toppen till löshåret. Gillar rött otroligt mycket men samtidigt har det vart väldigt jobbigt att hålla det rött och färga en massa hela tiden, så nu när jag verkligen inte orkat brytt mig i det så har det skiftat i typ onrange/lila, haha.
 
Längtar tills jag får visa er mig i fin brun färg, var hur länge sen som helst!
 
Bild från olika fotograferingar:-)
 
 
 

Ett ord: SUPERKUL
DATUM: 2014-01-07 | TID: 19:19:07 | KATEGORI: Allmänt

ojojoj vilken rolig dag och än är den inte över! Precis kommit in efter lite rolig hoppning i ridhuset med lilla Máni. Första gången jag hoppade med han så vi tog sockerbitshinder. Superkul verkligen! Nu laddar jag om igen, halv 9 åker vi till Östersund där det blir lite handling och upphämtning av Maja som äntligen kommit tillbaka från värmen!
 
Första filmen är från Jennys instagram och andra är från min där det blir lite pusskalas efteråt. Visst är dem härliga våra hästar?:-) 
 
 

Vad vill NI?
DATUM: 2014-01-07 | TID: 15:38:29 | KATEGORI: Allmänt

Vad vill ni läsa MER om här på bloggen? Kom med förslag i kommentarfältet:-)
 
 
 

Toppen lektion med Thengill!
DATUM: 2014-01-07 | TID: 15:31:44 | KATEGORI: Allmänt

I eftermiddag så har jag ridit Thengill för Sara, dock inte våran instruktör-Sara som vi brukar rida för utan en som är eximinerad hippolog och gick ut förra året. Så vi känner henne lite sen innan. Vi hade lång-låg form och lösgörande. Kändes väldigt bra och vi fick jobba lite vilket var roligt och lärorikt som det nästan alltid här.
Thengill var lite stel men så fort han släppte i innersida och rundade sig för skänkeln så gick det toppen. 
 
Var mycket flytta sig för skänkeln och göra volten större- mindre samt tempoväxlingar. 
 
Vad som gick extra bra:
Något jag tyckte gick extra bra var i slutet när han hade släppte var han kom ner och kunde länga på sig samt skjuta upp ryggen. I tölten som vi jobbade med mot slutet så var han väldigt stel men när han väl sänkte sig och vi höll ett bra tempo så vart både takten och formen med en stor förbättring! 
 
Vad som kunde blivit bättre:
Tittat upp hela tiden och släppa mer i knäna för att få långa skänklar så jag håller mig mitt över sittbenen och har mer inverkan. 
 
Lektionens +
Går till Sara som var väldigt tydlig, positiv och glad instruktör som jag ser fram emot att rida under den här tiden framöver. Hon kommer vi att rida för på Tisdagar och Fredagar så det ska bli toppen:-)
 
 

träning för både djur och människa!
DATUM: 2014-01-07 | TID: 12:54:30 | KATEGORI: Allmänt

Precis bytt om och går med skönaste t-shirten -Wången-, snart dax för ridlektion. Ingen aning om jag ska rida skolhäst eller Máni. Det visar sig väl:-)
Jag är nog för övrigt den enda som tycker att det är kul att skolan börjat, men efter att ha vart själv på hela skolan under hela lovet så känns det skönt med lite civilisation och folk man kan skratta med. Till och med matten var kul idag, så vi får väl se hur länge det här håller. 

På dagens "schema" står det ridning, ridning och träning på gymmet. Om djuren ska få hårdare träning måste vi ju känna hur det är för dem att gå jobbpass, det känns i alla fall bättre om jag tänker så. Så träningstips, träningskläder och en massa kul kommer börja komma upp igen. Fått kommentarer om att det vart saknat, så nu kör vi:-) Gymmet ligger precis ovanför mitt hus, alltså i nästa hus, glädjen i att ha ett eget gym där man kan träna hur ofta och när man vill på dygnet (nästan iaf). Ikväll blir det #WångensGym
 
 

B U L L S
DATUM: 2014-01-07 | TID: 07:00:00 | KATEGORI: Allmänt

Ååh, till sommaren bli det ett Bulls linne, dock nr 23 Jordan. Sett att det kommit ut nya i svart basfärg också. Ni finner linnet  här för 499:-. Chicago for the win

Adidas Originals Replica Bulls Tank - Derrick RoseAdidas Originals Replica Bulls Tank - Derrick Rose

Inte lika bra flow idag inte
DATUM: 2014-01-06 | TID: 21:02:05 | KATEGORI: Allmänt

Kändes inge vidare att rida herr M idag heller. Var ju som sagt tänkt på travbanan men det blåste otroligt mycket och det började bli lite mörkt, så vi red i ridhuset istället. Var som att börja på inte ruta 1 utan ruta 2 igen.. framtung och låg på bettet när han inte orkade, la sig på bogarna lite hur som helst. Hade boots på och som jag förstod så åker dem upp i ridhuset då det redan är ganska tungt, så det har vi lärt oss nu:-)
 
Men han gick ändå helt okej, bara ryttaren som måste lära om sig haha. För att göra det lite positivare så tyckte jag att traven gick bättre idag, han längde sig fint och låg fint på bettet, lätt i handen och längde ut stegen väldigt fint. 
 
Har även haft tidigare svårt att se vilken galopp han har lättast för då han är starkare i vänster varv men högergaloppen har han lättare för har jag ju insett efter några veckor... så nu vet vi på ett ungefär vad vi behöver träna på där. 
 
 

Fjällen
DATUM: 2014-01-06 | TID: 11:07:13 | KATEGORI: Allmänt

I 1½ år nu har vi vandrat uppe i fjällen alla årstider utom vintern, denna termin ska vi upp igen.. vi åker till Åre, vandrar där, även åkt kabinbanan upp till toppen också. Fjällen är så underbar och himla fin utsikt! Första gången var det 33 grader varmt, helt sjukt, slutade med att vissa av oss gick nästan i bara underkläder och undrade vad vi gett oss in på, haha. Den gången var kabinbanan stängd så vi gick runt allt ihop via cyckelbanan. Muskler efter det kan man ju säga, ett bra sätt att inleda ditt nyårslöfte;-)
 
Från två olika tillfällen:-)

 

http://imso.com/
DATUM: 2014-01-06 | TID: 07:00:00 | KATEGORI: Allmänt

Sista rycker på http://imso.com 100 plagg under 200,pass på!


 
 
 
 
 
 

Veckans naglar
DATUM: 2014-01-05 | TID: 14:32:08 | KATEGORI: Allmänt

 
 

Sommaren 2013
DATUM: 2014-01-05 | TID: 13:01:13 | KATEGORI: Allmänt

Var helt fantastiskt! Hoppas på ett lika grymt 2014 nu när man fått jobb och en massa nya möjligheter inför framtiden:-)


Vi hörs.
DATUM: 2014-01-03 | TID: 20:50:06 | KATEGORI: Allmänt

Trodde det var Lördag idag? Men insåg nyss att det är ju bara Fredag, så Máni ska inte alls vila imorgon utan rids ut en dag till på. Så mysigt, vad skulle jag göra utan min prins vissa dagar?<3
 
Låter nog bloggen ta lite helgvila, dels för att jag inte alls mår bra och känner mig ganska ledsen. Det sista jag känner för nu är att blogga. På Tisdag drar skolan igång, då är det bara att kämpa om på ny kula!
 
Så ha en trevlig helg så hörs vi.
 
 

Tur man har en glad häst<3
DATUM: 2014-01-03 | TID: 15:09:55 | KATEGORI: Allmänt

Ingen motivation ALLS:-( Ridit ut en härlig sväng på min prins idag, gick ruskigt bra som dem senaste gångerna. Imorgon får han vila för nästa vecka sätter vi igång med tränings schemat. Ska bli så roligt att få vara med och fortsätta utvecklas med Máni, finaste hästen.
Kom ihåg när jag tog med han upp till Wången och jag grät till en av mina bästa kompisar och undrade vad jag gett mig in på. Inte över att jag inte tyckte om Máni eller så, mer att varje ridpass kände jag mig som världens dåligaste ryttare och tyckte jag inte kunde lösa problemen. Var inte alls kul att ringa/messa hans ägare och säga att det inte går bra. Men idag kan jag ju säga att det sista jag vill är att lämna tillbaka prinsen, det här har varit en väldigt lärorik upplevelse och väldigt roligt att Máni inte var helt utvecklad så jag får lite att jobba med och utvecklas som ryttare mer. DET är jätte roligt:-) Máni är den gladaste, positiva och nyfikna häst jag mött helt ärligt och jag har lärt mig grymt mycket under den termin som vart!
 
Var skönt att komma ut en sväng och få lite frisk luft. När jag mår mindre bra så har jag verkligen inte någon motivations till något alls, blir en isolerad koala haha. Det här är inte ens roligt längre. Jaja, jag har dåligt immunförsvar men det ska bli en klar förbättring detta år. Med lite vilja går allt.-) 
 
 
 

kommer bli toppen det här:-)
DATUM: 2014-01-02 | TID: 17:31:42 | KATEGORI: Allmänt

Nästa veckas tränings schema är klart för Máni, bra upplägg och otroligt spännande kommer det bli inför det här året. Olika typer intervaller kommer vara våran "basplan" med det menas med att vi har en röd tråd att följa under ett visst antal veckor. Då vi ska fokusera på att bygga upp styrkan mer, och då menar jag inte att ut och galoppera och rida i fort tempo. För stykan bygger man med intervaller och i ett långsamt tempo, men med Máni kommer vi hålla ett något högre tempo för att få upp farten lite då han gått i ett mer eller mindre långsamt tempo under en hel termin för att bygga upp lite muskler och för att helt enkelt komma igång, veta vart vi har varandra och all fokus har legat på att få han släppa bettet och framför allt bli liksidig vilket idag är en stor skillnad.
 
Hehe tro inte han kommer gå intervaller hela tiden nu, men 1-2 gånger i veckan. Nästa vecka har vi två pass, ett på travbanan (185g boots) och ett i backen med slingan som uppvärmning (utan boots). Mycket rida ute kommer det bli, roligare än att sitta och nöta något tråkigt i ridhuset. Där har vi tillbringat förra termin allt för mycket:-) Vi ska med tips från Gummi ha kul och börja sätta fart å fläkt i baken på han.
 
Máni har en relativt bra uppbyggd bakdel vilket gör att han kan bära sig själv, lyfta upp och skjutsa ifrån som han visat hittills. Han är myyycket mer liksidigare idag vilket är väldigt viktigt då olikheter gör att hästen jobbar snett och det ska vi med hjälp av "basplanen" fortsätta med så vi ligger ännu liksidigare.
 
Kommer bli toppen det här:-) Och bakdelen har kommit ikapp en bra bit nu!:-)
 
 
 
 
 

What 2 have 2014
DATUM: 2014-01-02 | TID: 14:23:17 | KATEGORI: Allmänt

 
 
 

Ego-Elin 2013- Hejja 2014!!
DATUM: 2014-01-02 | TID: 13:41:58 | KATEGORI: Allmänt

2013 är beräknat som årets "ego" år, haha tyckter det är väldigt roligt! Så här får ni en blick över Elins ego år. -se bilder- Nu blickar vi fram och tar oss an 2014, som för mig kommer bli ett riktigt häst år! Vi planerar resa utomlands med familjen, sen åker jag väl till Norge och sedan ev praktik i Australien, Tyskland eller på Island oavsett om jag får stipendium eller ej. Jag ska bara våga flyga också hehe:-)
 
Jag och Máni ska starta våran första tävling ihop (är det tänkt) och satsa på fyrgången. Vi ska fortsätta utvecklas ihop. Han ska köras in är det också tänkt och fortsätt utveckling från marken, vi strävar mot nya utmaningar. Vi ska börja utnyttja passbanan till flagglopp och ha jäkla kul (kanske satsning på uppsning på julshowen;) ).. alltså en satsning på en riktigt trevlig allroundhäst och ut på lite tävlingar. Funkar allt bra med tölten och så ska vi även börja rida för Gummi och börja träna på passen. Blir även jobb hos Marica Westerholm, kommer bli en grym sommar!  SM går av stapeln på hemmaplan iår, här uppe på Wången. Wången ska även försöka komma med till horse show och Friends arena! På höst terminen ska vi rida in hästar, mycket unghäst träning vilket jag kommer hålla på med under hela året (inte bara under den tiden på skolan). 
 
Mycket som händer med många möjligheter, kommer som sagt att bli så grymt bra år. Eller snarare, Det blir vad man gör det till! Jag har hästarna och världens bästa kille vid min sida som jag älskar mer för varje dag som går<3 Ser inte hur det här året ska bli dåligt?
 
 

Snälla smärta försvinn!!
DATUM: 2014-01-02 | TID: 10:31:43 | KATEGORI: Allmänt

Godmorgon! Har ingen motivation alls till att blogga, kan vara för att jag inte mår så bra. Kunde knappt dra mig ur sängen imorse, men gjorde lite gott å få pussa på min prins nere i stallet<3 Hade tänkt rida ut en sväng på han, sista lugna veckan så han ska ridas lite mer inför upptrappningen sen är det slut på slappheten för oss. Ska bli så spännande att se hur det kommer gå det här året. Tänkte anmäla oss till några tävlingar men det får nog vänta för vet inte hur det ser ut i sommar, har ju fått jobb hos Marica.
 
Ta och trycka i mig lite tabletter och sen sova lite, önskar jag kunde gräva ned mig låångt under jorden och inte komma upp igen:-))) positiva Elin på G haha!
 
Här är föressten en del av vad som kommer infinna sig i Junkyard paketet:-) 

 
 
 
 

Tillbaka till tomheten:-)
DATUM: 2014-01-01 | TID: 16:19:25 | KATEGORI: Allmänt

Hej gott folk! Haft en bra nyår? Själv åkte jag från skogarna till ännu längre ut bland skogarna till Järpen till min fina vän Fille. Vart 3 rätters, massa gottis och dricka. Grannarna sköt fyverkerier för fullt (haha trodde inte det hände mitt ute i ingenstans). Hur som helst så slapp jag ju vara helt ensam.
 
Imorse fick jag min första sovmorgon på en hel termin, om inte mer än så. Vi fixade åt smådjuren, lunchade åt hästarna och lite sånt under dagen. Så sköt vi bågskytte.. haha grymt svårt när det var första gången men Fille verkat ha tränat en del inför att göra det på hästen. Kan ju dock säga att jag gav henne storstryk.. hehe ;-)
Kom tillbaka till Wången för ett tag sen så då mockade jag och fixade allt åt Máni sen fick han komma in. Så har precis kommit ur duschen och installerat om mig igen till ett tomt hus.
 
2 bilder från imorse.-)