kommer bli toppen det här:-)
DATUM: 2014-01-02 | TID: 17:31:42 | KATEGORI: Allmänt

Nästa veckas tränings schema är klart för Máni, bra upplägg och otroligt spännande kommer det bli inför det här året. Olika typer intervaller kommer vara våran "basplan" med det menas med att vi har en röd tråd att följa under ett visst antal veckor. Då vi ska fokusera på att bygga upp styrkan mer, och då menar jag inte att ut och galoppera och rida i fort tempo. För stykan bygger man med intervaller och i ett långsamt tempo, men med Máni kommer vi hålla ett något högre tempo för att få upp farten lite då han gått i ett mer eller mindre långsamt tempo under en hel termin för att bygga upp lite muskler och för att helt enkelt komma igång, veta vart vi har varandra och all fokus har legat på att få han släppa bettet och framför allt bli liksidig vilket idag är en stor skillnad.
 
Hehe tro inte han kommer gå intervaller hela tiden nu, men 1-2 gånger i veckan. Nästa vecka har vi två pass, ett på travbanan (185g boots) och ett i backen med slingan som uppvärmning (utan boots). Mycket rida ute kommer det bli, roligare än att sitta och nöta något tråkigt i ridhuset. Där har vi tillbringat förra termin allt för mycket:-) Vi ska med tips från Gummi ha kul och börja sätta fart å fläkt i baken på han.
 
Máni har en relativt bra uppbyggd bakdel vilket gör att han kan bära sig själv, lyfta upp och skjutsa ifrån som han visat hittills. Han är myyycket mer liksidigare idag vilket är väldigt viktigt då olikheter gör att hästen jobbar snett och det ska vi med hjälp av "basplanen" fortsätta med så vi ligger ännu liksidigare.
 
Kommer bli toppen det här:-) Och bakdelen har kommit ikapp en bra bit nu!:-)
 
 
 
 
 

♥ SKRIVET AV Kimmey ~ Kung varje dag

Fin häst :)

Svar: Tack!!:-)
elin eriksson

DATUM: 2014-01-05 | TID: 13:50:49
BLOGG/HEMSIDA: http://bimbolie.blogg.se



Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?