Uppdatering Máni:-)
DATUM: 2014-02-21 | TID: 23:32:37 | KATEGORI: Allmänt

Hej! slinker in här och ger lite update om Máni. Han mår bra nu men har fått stått i sk. "isolering" då dem tros gå smitta runt stallarna och i området, men allt bra nu- var bara en dag med något förhöjd temp.
Igår körde jag och PV han på banan för första gången själv. Han fick alltså inge hjälp av någon häst och skulle bara fokusera framåt, var lite nervös att han skulle hoppa över vallen eller nått sånt tokigt men han skötte sig HUR bra som helst och springer på bra mycket fortare än vad han gjort tidigare gånger. Märker det i ridningen nu också, och eftersom att han har börjat tagit ökad tölt i vagn och är ganska bra på det när vi inte travar (haha) så har vi fått med det till ridningen också. Jätte roligt med lite power:-)
 
Roligare och allsidigare häst får man nog helt enkelt leta efter. Vi ska börja lägga in mer markträning nu som blivit lite sidolagt, fortsätta på bugan och sätta in ett kommando, sen ska han få lära sig att snurra på stället till att börja med:-)
 
Är inne på termin 2 av 2 med Máni och vi har fått uppleva mycket- hoppas han åker med upp till 3:an också!
Máni igår:
 Máni under några roliga tillfällen. När vi tolkade i ridhuset inför Julshowen med tomebloss, andra gången framför vagn i ridhuset och första gången ute på banan. 


En omusklad Máni som haft en bra sommar till en Máni med muskler.. överallt.. och en bra bärighet. Tänk vad mycket en fyrgångsryttare kan förändras till att älska femgångare och vilken skillnad det blir på hästen när den får muskler å orkar ta i. 

Han har fått lära sig vinka på flera olika kommandon:-)
även uppsuttet har han klarat några gånger. Men vi har inte tränat så mycket från marken på senaste tiden eller på andra trick. Men fler ska det väl hinna bli:-)
Vi påbörjade bugan som vi inte har hunnit tränat klart på än, men den sitter där.. dock något löst och utan kommando utan just nu bara att han ska komma ner. Med mer träning kommer jag lägga dit "pek" metoden:-)




Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?