Ändring & Planering
DATUM: 2013-09-01 | TID: 13:25:54 | KATEGORI: Allmänt

Hade ju planerat att rida på ovalbanan idag men sparar det till någon annan dag. Kände att jag vill ha mer koll på han nu när vi hamnat i "testperioden" och fortfarande lär känna varandra. Så vi började rida ut och mötte Selina som körde Greven och Jenny som var en hurtbulle och gick/jobbade på... så vi hängde på där. 
Uteritterna har vart lite upp och ner då vi inte vill samma riktigt, men idag gick det helt okej, man måste vara lite bestämd och hela tiden tänka framåt. Vart dock mest skritt men han har vant sig väldigt mycket med travhästar nu till skillnad från första gången vi mötte en, inte så att han blev rädd, mest chockad sen släppte det:) 
 
Det har gått 1½ vecka nu och vi börjar sakta komma igång, nu i början kommer vi jobba med grunderna inom Kyras A&b för att få kvicka och snabbare bakben i traven:) Men det kommer vi ta lite saktare då vi kommer få myckt hjälp med det på lektioner. Máni är också väldigt oliksidig, hans bästa varv är höger och sämsta vänster så där har vi fått lite tips utav Ullis som vi ska göra oavsett om det är en lugn uteritt eller ridning i paddock/ridhus. Kan ta det nån dag å skriva om. 
 
Vad vi ska sträva efter:
-Snabba bakben
-Stärka vänstersidan
-galopparbete
 
När vi kommit igång om nån vecka ska vi lägga lite fokus på galopparbte både på ovalen men först och främst i ridhuset. Lätta galoppfattningar från skritt och mjuka övergångar från skritt-galopp galopp-nedtagning. Så det är egentligen just nu detta vi strävar efter sen kommer det såklart en i taget och lite som det kommer... ska bli kul när vi kan börja med det:-) Så det var lite av våra planer!
 
Bild: Jag å bästa vän, haha Grevens tunga alltsåå....
Bästaaaaaa<3
 
 
 




Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?